Wie ben ik?

Gerard Postema (1963), geboren in ‘s-Hertogenbosch maar in Vught opgegroeid.

Ik heb 2 volwassen dochters en ik woon in Vught.

Ik ben manueel therapeut en orofaciaal fysiotherapeut.

Sinds 1989 ben ik fysiotherapeut, door mij karakter, levenservaring en visie heb ik een bepaalde (werk)stijl ontwikkeld; ik ben direct, duidelijk in mijn benadering redenerend vanuit de hulpvraag en heb natuurlijk met mijn opgedane kennis een ruime ervaring als referentiekader. Ik hou van interactie en wil samen met de cliënt een behandelplan opstellen om de hulpvraag op te lossen.

Waarom ben ik, na 25 jaar praktijkeigenaar van een fysiotherapiepraktijk met 14 collega’s in een groot gezondheidscentrum voor mezelf begonnen met Praktijk Postema?

Als je half in de 50 bent wil je iets nieuws en ik wilde kleinschaliger en onafhankelijk gaan werken. Mede door mijn masterstudie orofaciaal fysiotherapie kan ik nu een nieuwe uitdagende groep cliënten gaan behandelen, gericht op hoofdpijn- nek/hals- en kaakregio klachten.

Mijn persoonlijke visie is ook niet voor niks “voel je vrij” en dat komt terug in mijn benadering van het vak en omgang met de cliënten.

Ik werk als ZZP’er en werk voor 3 opdrachtgevers.

Ik werk als manueel therapeut met specialisatie rug en nekklachten en orofaciale klachten in Nuene en in Sint Michelsgestel.

Ik werk in Nuenen bij Fysiotherapie Kootstra op dinsdag en donderdag en op maandag en vrijdag bij Fysiotherapie Achter de Blauwe Deur in Sint Michelsgestel.

Daarnaast werk ik bij reintegratiebedrijf De Gezonde Zaak als zorgprofessional en begeleid ik samen met de psychiater en psycholoog mensen met chronische vermoeidheidsklachten, burnout, chronische pijn en ander psychosomatische klachten.

Afspraak maken?

Neem contact op om een afspraak in te plannen

(Fysiotherapeutische) loopbaan:

Sinds 1989 afgestudeerd fysiotherapeut aan de Hoge school Midden Nederland in Utrecht.

Daarna 6 jaar in een particuliere praktijk in Vught gewerkt als algemeen fysiotherapeut. Tevens was ik in deze periode fysiotherapeut bij BVO F.C. Den Bosch en bij hockeyclub M.O.P. te Vught.
Natuurlijk ben ik al die jaren verbonden geweest als fysiotherapeut bij mijn sport atletiek. S.V. Prins Hendrik in Vught.

In die tijd heb ik ook mijn specialiteit manuele therapie afgerond.

1995 -2015 eigenaar van praktijk voor Fysiotherapie en Manuele therapie Postema in Gilze: aanvankelijk alleen, van 1996-2006 maatschap Postema Craamer, 2006-2013 als zelfstandig praktijk eigenaar met 2 medewerkers.

Per 1 januari 2014 samen een maatschap gevormd met oud medewerker Beijsens: Praktijk Postema Beijsens.

Sinds 1 januari 2015 zijn praktijk Postema/Beijsens en fysiotherapie Veroude gefuseerd en heten nu Fysiotherapie Gilze gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum “de Flair” aan de Lange Wagenstraat 55A in Gilze.

Ik heb mijn aandeel in Maatschap in Gilze verkocht en teruggegaan naar mijn woonplaats Vught.

Per 1 januari 2019 ben ik daar Praktijk Postema opnieuw gestart.

Doelgroep zijn cliënten met hoofd/hals/nek en kaakklachten maar ook wervelkolomklachten in de midden- en lage rugregio.

Daarnaast werk ik als zorgprofessional bij reintegratiebedrijf De Gezonde Zaak.

In sept 2016 ben ik gestart met de masteropleiding musculoskeletale revalidatie profiel orofaciaal fysiotherapie en hoop in 2020 mijn studie af te ronden.

Sinds 2005 ben ik atletiektrainer bij S.V. Prins hendrik te Vught. Ik ben begonnen als jeugdtrainer, in 2008 nivo 3 atletiektrainerscursus gedaan bij de KNAU, 3 jaar sprinttrainer.
2011-2016 horden specialisatietrainer
2013-2016 RTC sprint/horden trainer Vught.