Manuele therapie

Manuele therapie

Als manueeltherapeut houd ik me bezig met het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.  Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van gewrichten verholpen of gereduceerd worden. Ik probeer de stoornis op te heffen door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken, ondersteund met adviezen, oefentherapie en instructie. Als er sprake is van overbeweeglijke gewrichten kan ik met specifieke trainingsadviezen leren hoe u uw gewrichten door middel van spieren kunt beheersen.

Naast het verbeteren van de functie van de gewrichten is het optimaliseren van houding en beweging in werkzaamheden, sport en hobby’s van groot belang.

Afspraak maken?

Neem contact op om een afspraak in te plannen

Met welke klachten kunt u bij mij terecht?

Veel voorkomende klachten die ik als manueeltherapeut behandel zijn hoofd- en nekpijn die gepaard kunnen gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen; klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn; artrose van de heup; lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen; bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt wordt door het bewegen van de nek en kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.